Vypadávání vlasů na podzim: co s tím?

Na podzim mnoho lidí pozoruje zvýšené vypadávání vlasů. Tento jev lze vysvětlit přirozenými změnami v těle, ke kterým dochází pod vlivem sezónních faktorů. V létě je většina našich vlasů v anagenní fázi, tj. v aktivním růstu, který zajišťuje ochranu před UV zářením. S příchodem podzimu však vlasy vstupují do telogenní fáze, kdy se růst zastavuje a vlasy začínají vypadávat.

Jednoduše řečeno, tělo vnímá podzim jako optimální období pro obnovu vlasů.

Toto období úpravy trvá obvykle 2 až 6 týdnů. Pokud vám v létě vypadávalo asi 50 vlasů denně, na podzim se tento počet může zvýšit až na 150-200 vlasů denně. Pro mnohé to může být zdrojem úzkosti.

Je však důležité si uvědomit, že na pokožce hlavy se nachází přibližně 150 tisíc vlasových folikulů. Proto ani ztráta 150-200 vlasů denně není kritická.

Existují však i další faktory, které mohou způsobit vypadávání vlasů:

- Chronický nebo silný stres
- Nedostatek mikro- a makroživin, jako je vitamin D a železo
- nedostatečná nebo nesprávná péče o pokožku hlavy
- Nevyvážená výživa a přísné diety
- Endokrinní onemocnění
- Poruchy spánku
- Hormonální poruchy
- Užívání antibiotik
- Zhoršení onemocnění gastrointestinálního traktu

Jak lze omezit vypadávání vlasů?

Zaprvé byste měli věnovat pozornost svému jídelníčku, včetně potravin bohatých na bílkoviny, vlákninu, železo a vitaminy A, B5, B12, C, D. Zadruhé byste měli každé dva týdny provádět peeling vlasové pokožky a používat přípravky na posílení vlasů.
Věnujte pozornost peelingu z naší nabídky značky ESLA ITALY Detox Scrub. Také se vyhýbejte účesům se silným napínáním vlasů a dbejte na šetrné rozčesávání, s tím vám pomůže přípravek - ESLA ITALY Multi Action Serum.

Nezapomínejte na klobouky, které chrání vlasy před negativními účinky slunce a chladu.

A co je nejdůležitější, mějte své vlasy rádi a pečujte o ně.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz