Průvodce pro výběr SPF: Tipy pro ochranu pokožky před sluncem.

Léto je časem odpočinku, ale také obdobím, kdy je naše pokožka nejvíce vystavena škodlivým účinkům UV záření. Ochranný sluneční faktor (SPF) se stává naším nejlepším přítelem v boji za zdravou a mladistvou pokožku.

Jak ale vybrat ten nejlepší SPF pro váš typ pleti a vaše potřeby?

  • Co je to SPF?
    SPF je zkratka pro "ochranný sluneční faktor", který označuje schopnost výrobku chránit pokožku před ultrafialovým (UV) zářením. UV záření se dělí na UVA a UVB, přičemž obě tato záření mohou způsobit poškození vaší pokožky. Proto je důležité vybrat si takový SPF, který chrání před oběma typy paprsků.

 

  • SPF pro jednotlivé typy pleti:
    V nabídce je pro vás ideální SPF, ať už máte mastnou, suchou nebo smíšenou pleť. Lehké přípravky jsou vhodné pro mastnou pleť, zatímco bohaté, hydratační SPF jsou skvělé pro suchou pleť.

 

  • Jaký SPF bych měl(a) zvolit?

iS Clinical: Tato značka je známá svými inovativními přípravky, které nejen chrání pokožku před sluncem, ale také zlepšují její stav díky dalším prospěšným složkám.

Jedním z nejoblíbenějších SPF přípravků iS Clinical je Ochranný krém - Eclipse SPF 50+.
Tento SPF je ideální pro všechny typy pleti. Bohatý antioxidační vzorec zajišťuje výraznou voděodolnou ochranu širokého spektra před UVA/UVB paprsky. Neobsahuje oleje, vůně a parabeny.

Colorescience: Přípravky na opalování, které se vyznačují vysokou účinností, jsou vhodné pro všechny typy pleti: Jejich výrobky obsahují také prospěšné složky pro pokožku. Pokud hledáte SPF, který lze snadno nanášet na make-up, vyplatí se tuto značku vyzkoušet.

Kromě tradičního opalovacího krému je také důležité nezapomínat na pravidelnou obnovu ochrany pokožky. Přípravky s ochranným faktorem SPF se doporučuje znovu nanášet každé dvě až tři hodiny, zejména po kontaktu s vodou nebo potu.

S cílem poskytnout snadný a pohodlný způsob aplikace SPF uvedla společnost Colorescience® na trh minerální opalovací krém v prášku, což je jedinečný výrobek ve formě prášku. Tyto pudry mohou být buď průhledné, nebo tónované, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašemu odstínu pleti.

Použití tohoto výrobku je velmi pohodlné: stačí vzít pudr a vložit jej do kabelky. Nyní můžete mít přípravek na ochranu pleti vždy po ruce, a to i na cestách nebo v práci. Použití pudru na make-up nejenže poskytne vaší pleti spolehlivou ochranu před slunečním zářením, ale také pomůže udržet váš make-up svěží a nepoškozený po celý den.

Doporučujeme tyto varianty pudrů s ochranným faktorem SPF:

Sunforgettable® Total Protection™ Brush-On Shield SPF 50 - Pudr s odstínem. Poskytuje silnou ochranu SPF 50 před UVA / UVB paprsky jak při samotném nanesení na pokožku, tak při aplikaci na make-up.

Sunforgettable® Total Protection™ Brush-on Shield Glow SPF 50 - Dodává pleti jemný lesk, tvaruje kontury obličeje a zároveň ji hydratuje a chrání.

Pokud dáváte přednost tradičnějšímu způsobu ochrany před sluncem, Colorescience nabízí také krémy s SPF. Jedním z těchto výrobků je FACE SHIELD FLEX, který obsahuje adaptivní pigmenty pro dokonalý tón pleti. Tento tónovaný krém s SPF nejenže poskytuje účinnou ochranu před vlivy prostředí, ale také okamžitě vyrovnává tón pleti pro zdravý a přirozený vzhled.

Jedinečný krém Sunforgettable® Total Protection Face Shield Flex SPF 50 je ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivou ochranu a dodatečnou korekci tónu pleti. Navíc je vhodný pro všechny typy pleti, je hypoalergenní a neobsahuje oleje, takže je ideální pro osoby s citlivou nebo problematickou pletí.

Ať je letošní léto nejen časem odpočinku, ale také časem péče o vaši pokožku. Vyberte si pro sebe ten nejlepší SPF a užívejte si slunečné dny s vědomím, že je vaše pokožka řádně chráněna před škodlivým UV zářením.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz