Čištění obličeje: nejdůležitější krok v každodenní péči o pleť!

Kůže je největší orgán našeho těla, který plní mnoho důležitých funkcí, včetně ochrany před negativními vlivy prostředí. Každý den je naše kůže vystavena mnoha škodlivým látkám - od prachu a nečistot až po toxiny, které se usazují na jejím povrchu. K tomu se přidávají odpadní produkty vylučované sekrečními žlázami a pouhé mytí vodou nepomůže. Pro zachování zdraví a krásy pokožky je třeba ji důkladně a hloubkově čistit. Bez této fáze není možné dosáhnout čisté a zářivé pleti a ani ty nejdražší masky a krémy nepřinesou požadovaný výsledek. Je důležité vybrat si vhodný čisticí přípravek na obličej a pravidelně jej používat.

Výběr správného čisticího přípravku pro váš typ pleti

Čištění obličeje by mělo být pravidelné a důkladné. Kosmetici doporučují čistit pleť alespoň dvakrát denně: ráno a večer. Hloubkové čištění zajišťuje lepší pronikání živin obsažených ve vaší oblíbené kosmetice. Výběr čisticího prostředku by však měl vycházet z typu vaší pleti. Kromě odstranění make-upu a nečistot je také důležité zachovat přirozenou hydratační bariéru pleti.

  • Suchá a citlivá pleť: Pro vás jsou vhodné jemné produkty, jako je čisticí mléko pro citlivou pleť, gelové tonikum s kyselinou hyaluronovou nebo zklidňující tonikum s micelární vodou.
  • Mastná a smíšená pleť: Pro vás jsou ideální čisticí gely s AHA kyselinami nebo tonika, která regulují mastnotu.
  • Normální pleť: Vhodným produktem pro vás bude čisticí pěna, která je vhodná pro všechny typy pleti.

Klíčové kroky při čištění obličeje

Čištění pleti je základem zdravé a zářivé pleti, ale neměli byste se zastavit pouze u jednoho kroku. Postupujte podle těchto kroků, abyste zajistili kompletní péči o pleť:

  • Odlíčení: Odstraňte make-up: V prvním kroku je třeba odstranit make-up. Použijte k tomu micelární vodu nebo jiné specializované produkty.
  • Mytí: Odličte se a umyjte obličej: V dalším kroku odstraníte zbytky micelární vody a kosmetiky a otevřete póry pro další péči.
  • Tonizace a hydratace: Tonizace připravuje pleť na aplikaci následných přípravků a zvyšuje jejich účinnost.
  • Dodatečné čištění: Několikrát týdně používejte masky nebo peelingy pro hloubkové čištění.

Nezapomeňte: Začněte den čištěním obličeje a stejnou procedurou ho i ukončete - vaše pleť vám poděkuje zdravým a zářivým vzhledem!

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz